Klub Næstved - fritidsklub for udviklingshæmmede

Får det aldrig en ende

Femten måneder med Corona – og fællesskabsfølelsen lever i bedste velgående i Klub Næstved.

Får det aldrig en ende?” Sådan kan det føles når vi nu på 15. måned lever med corona og de udfordringer det giver for en forening, hvor fællesskab – altså at skabe muligheder for samvær med andre mennesker – er kerneopgaven.

Hele vinteren har vi levet med strenge restriktioner, som ikke en gang har levnet plads til ”små armbevægelser”. Kendetegnet for denne periode har været, at vi har tænkt hurtigt og handlet endnu hurtige, således at vi hele tiden har ændret, tilpasset, indskrænket og udvidet aktivitetsniveauet ud fra skiftende restriktioner og anbefalinger i vores bestræbelse på at holde Klub Næstved åbent mest muligt. Ikke en nem opgave, men en opgave vi synes vi er lykkes med.  

Tiden har stillet krav både til medlemmernes ansvarsfølelse i forhold til at passe på hinanden og smitten, men også til vores fantasi og evne til at omstille os. Det har været en tid med de muliges kunst.

Der har været perioder, hvor den største aktivitet var at køre testture. Klub Næstved bus blev simpelthen til en testbus i stedet for en klubbus, men det har betydet at vi har kunne holde åbent hele tiden. Hen af vejen er der rigtig mange medlemmer som efter nogle besøg på testcentrerne med Klub Næstved, nu kender vejen dertil såvel som procedurerne og nu selv tager ansvar og sørger for at blive testet ugentligt.

I det hele taget er et af nøgleordene ansvarlighed, og det har vi i den grad oplevet hos medlemmerne, både i forhold til test, hygiejne og afstand, de fortjener alle stor ros, og det er i høj grad deres fortjeneste at vi har kunne holde klubben åbnet under hele pandemien.

Der er dukket nye svære ord op som selvisolation. Hvad betyder det? Det var rigtigt svært at forstå så derfor har vi lavet en lille vejledning i billeder og let tekst, som blev modtaget godt af medlemmerne og suppleret med en god snak om det, blev der skabt en forståelse for det nye ord.

Med afsæt i de skiftende restriktioner og forsamlingslofter har medlemmerne været meget fantasifulde og de har løbende fundet på nye aktiviteter eks. gæt og tegn, hvem husker flest ting? gåture i små hold m.m., og så har der været god tid til at lave praktisk arbejde.

Og så er der selvfølgelig ikke mindst brugt mange, mange liter sprit de sidste 15 måneder. Igen viser medlemmerne stor ansvarsfølelse i forhold til at spritte hænder, men også overflader i klubben af, og give et nap med ekstra rengøring, så vi kan holde smitten fra dørene.

Klub Næstved har ikke på noget tidspunkt været præget af pessimisme, tvært imod! Vi har før klaret lidt modgang, og vi klarer også en Corona pandemi.

Nu kan man frygte at sådan en pandemi og de restriktioner der følger med kan ”dræbe” fællesskabet. Men bare rolig, fællesskabsfølelsen lever i bedste velgående i Klub Næstved og er faktisk blevet endnu stærkere.