Klub Næstved - fritidsklub for udviklingshæmmede

Netværksgruppe

for pårørende til udviklingshæmmede i Næstved Kommune

I forbindelse med en ‘Tak for hjælp’-fest for alle de frivillige, som hjalp Klub Næstved med fx flytning, indretning, maling og rengøring, blev der taget initiativ til en ny netværksgruppe.

De pårørende ved denne ‘Tak for hjælp’-fest fandt nemlig ud af, at det ikke alene er hyggeligt at mødes, men også dejligt, at få en uforpligtende snak med hinanden.

Der var derfor ikke langt fra ord til handling – en ny netværksgruppe for pårørende til udviklingshæmmede i Næstved kommune så dagens lys.

Den nye netværksgruppe er ikke oprettet efter nogen lovgivning, men er et uforpligtende sted, hvor man kan mødes af lyst og interesse.

Det er et forum, hvor man kan tale frit, udveksle erfaringer og informationer, og selvfølgelig også kan vælge at reagere på offentlige beslutninger, eller involvere sig i projekter, men først og fremmest et sted, hvor der også er plads til at snakke om alt muligt andet.

Der vil ikke være nogen form for dagsorden, ligesom der heller ikke laves referater.

Det er vigtigt at understrege, at netværksgruppen ikke er oprettet ud fra nogen lovparagraf, men på efterspørgslen fra de pårørende om flere arrangementer, hvor man kan mødes uforpligtende, snakke og hygge.

Første møde i netværksgruppen for pårørende til udviklingshæmmede i Næstved kommune blev afholdt den 18. november 2014. Vil du få et indblik i, hvad der blev talt om, så klik HER

Den 13. januar 2015 blev det andet netværksmøde holdt – se mere HER

I 2015 mødtes Netværksgruppen endvidere også den 26. maj og 17. november. På sidste nævnte møde besluttede Klub Næstveds netværksgruppe at indgå et samarbejde med Socialpædagogisk Centers interessegruppe.

Netværk_1

Første netværksmøde blev afholdt den 18. november, hvor i alt 14 deltagere var mødt op.