Klub Næstved - fritidsklub for udviklingshæmmede

Veteranen og ’de grønne’

For første gang stiller Klub Næstved med et fodboldhold til Special Olympics. På holdet er der alt lige fra et par debutanter til en garvede veteran.

Fodbold_1

Rasmus, Tobias og Michael er blandt spillerne på Klub Næstveds fodboldhold. Mens Rasmus er vild med Real Madrid, Arsenal og Næstved, så hepper Tobias på Chelsea. Michael, der er veteranen på fodboldholdet og selv har spillet på B landsholdet, har Manchester – de røde djævle – og FCK som sine favorit-fodboldhold.

I weekenden ser Michael René Schultz fodbold på tv, om onsdagen spiller han guitar og synger som en tro kopi af Elvis Presley på Klub Næstveds sang- og guitarhold, og om fredagen spiller han fodbold.

Michael, 51 år, er ikke alene alderspræsident på Klub Næstveds fodboldhold, han er også en sand veteran hvad fodbold angår. I sine unge dage har han spillet mere end 80 landskampe for B landsholdet. Det er da også fortiden som spiller på landsholdet, han fremhæver som sin bedste fodboldtid. ”Med landsholdet har jeg vundet både guld og sølv. Jeg har spillet kampe i udlandet, fx i Sverige, Genua og Minneapolis, hvor Arnold Swartzenegger var med til at gå indmarch og skuespilleren Don Johnsson holdt åbningstalen”.

”Den bedste fodboldoplevelse var helt klart i Genua, hvor vi spillede finale på det store røde stadion. Kampen blev afgjort efter straffespark konkurrence og vi vandt. Vi havde en god målmand den gang”, fortæller Michael, der i øvrigt har Manchester – de røde djævle – og FCK som sine favorit-fodboldhold.

Fodbold_2

Maria, t.h., er én af de to trænere af Klub Næstveds fodboldhold.

Hvad synes du om at spille fodbold i Klub Næstved?  ”Det er jeg meget glad for. Der er et godt kammeratskab. Vores trænere, Maria og Svend, sørger for vi lærer at tænke fodbold, kigge op og spille sammen”.

Tror du holdet har en chance til Special Olympics? ”Vi har fået tre nye på holdet, og de er en god forstærkning så nu tror jeg vi har en god chance. Men man kan aldrig vide – de andre hold kan være stærke”, siger Michael, der har tænkt sig at spille fodbold, så længe han kan følge med.

Debutant på 17 år

Et lille regnestykke viser, at hvis man tager Michaels alder på 51 og dividerer med 3, så giver det 17 – og det er præcis den alder, Tobias Kavi Christensen er.

Tobias er helt ny på holdet – ja, faktisk helt ny fodboldspiller. ”Det er første gang jeg går til fodbold nogensinde, men jeg kan godt lide det. Det er ikke min store drøm at spille fodbold, men det er godt lige at komme lidt ud og spille lidt og være sammen med de andre, men det er lidt svært at møde nye mennesker og få nye venner”, fortæller Tobias, der spiller venstre back.

Til spørgsmålet om hvad han synes om Klub Næstveds fodboldhold, siger Tobias: ”Det er et godt hold, alle gør det så godt som de kan, det kan jeg godt lide”. I forhold til at han skal deltage ved Special Olympics i Holstebro i tre dage i maj, siger han: ”Jeg er lidt nervøs, eller utryg ved at skulle være væk hjemmefra i så mange dage, da jeg ikke har prøvet det før”.

For år tilbage gik Tobias til svømning, men i dag er fodbold den eneste sportsgren, han går til. Til gengæld spiller FIFA 15 eller FIFA 16 på sin PlayStation.

Fodbold_3

Fra hånd til fod

Rasmus Roed Sørensen på 28 år er ligesom Tobias én af de helt ’grønne’ på Klub Næstveds fodboldhold. Han har dog erfaring med Speciel Olympics – som håndboldspiller og bowling, men denne gang vil han helst satse 100% på fodbold.

”Hvis jeg skal af sted, vil jeg helst af sted sammen med fodboldholdet, man kan jo kun deltage på ét hold. Det er spændende at kunne vinde. Jeg har været til Special Olympics to gange før – der deltog jeg med bowling begge gange”, fortæller Rasmus.

Selvom Rasmus kun har trænet få gange med resten af fodbold holdet så er han rigtig glad for det. Til spørgsmålet om, hvor han hørte om fodbold i klubben siger han: ”Jeg hørte om det på arbejdet.  Der har været snak om det flere gange, både de unge imellem og også de unge og personalet, som også er frivillige i klubben”.

Hvad synes du om det at gå til fodbold i klubben? ”Det er sjovt, trænerne er god, og man kan godt grine samtidig. Jeg kan godt lide at lave øvelser. Øvelser, hvor man står over for hinanden og skyder til hinanden, hvor den ene står med ryggen til, og spiller til hinanden”.

Rasmus, der er angriber på banen, har tidligere gået til fodbold i Herlufsholm, Vejlø og B73 i Slagelse. Han er fysisk aktiv med både bowling, håndbold og svømning og – ikke mindst – fodbold, som han håber at kunne repræsentere ved Special Olympics 2016 i Holstebro.

Rasmus vil gerne satse 100% på Klub Næstveds fodboldhold men han mindes – med glæde og begejstring – den fantastiske oplevelse ved håndbold-åbningskampen i Næstved Arena mellem Nykøbing F og Team Tvis Holstebro.

I forbindelse med Klub Næstveds deltagelse ved Special Olympics har Næstved kommunes aktivitetsmidlerne støttet med 20.000 kr. og Holmegaard Heldagsskole har støttet med spillerdragter til samtlige 35 deltagere.

Fodbold_4

Her ses Arjuna i ’kamp’ med bold og kegler – tæt ’overvåget’ af Maria, der er én af trænerne.