Klub Næstved - fritidsklub for udviklingshæmmede

Special Olympics 2018

I 2018 blev Special Olympics afholdt i Helsingør. Og smukkere rammer kan man næsten ikke forestille sig: Blåt vand og klar blå dansk sommerhimmel med Dannebrog som flot kontrast.

Det var 7. gang der blev afholdt Special Olympics og Klub Næstved deltog for 6. gang. Kun i 2012 havde vi ikke mulighed for at deltage på grund af nedskæringer i Klub Næstveds personalegruppe. Og i år var det heller ikke uden problemer at deltage.

Da Klub Næstved er blevet beskåret i det kommunale tilskud i 2018, har det desværre været nødvendigt at prioritere aktiviteterne og fravælge deltagelse i nogle ting. I den prioritering var Special Olympics også i spil, men bestyrelsen vægtede deltagelsen meget højt af flere grunde. For idrætsudøverne er Special Olympics det største de kan deltage i, og noget de ser frem til og træner til gennem to år.

Og Klub Næstved vil gerne støtte medlemmerne i at være fysisk aktive, og derfor sætter vi sundhed meget højt, både den psykiske,- sociale,- og fysiske sundhed. Så der var egentlig aldrig rigtig tvivl, selvfølgelig skulle Klub Næstved deltage, selv om det betød at bl.a. Klub Næstved Guitarholds deltagelse i Handicap Melodi grandprix i år er fravalgt.

Heldigvis kom der også nogle sponsorer til undsætning, såvel firmaer som private. De skal have en stor tak for støtten.

Og hvordan gik det så? Jo, Klub Næstveds fodboldhold fik en flot 4. plads efter hårde kampe mod nogle modstandere som var meget stærkere, fx Islands landshold. Men de kæmpede så blodet sprang fra vablerne og gav aldrig op selv om det var svære kampe.

Hockeyholdet spillede sig til bronze – også her var der svære modstandere.

Men kampgejsten og sammenholdet var i top og vandt guld.

Special Olympics 2020 afholdes i Frederikshavn.

Herunder ses en række billeder fra vores tre skønne dage ved Special Olympics 2018.

Klar til afgang til Special Olympics – takket være flere sponsorere, såvel firmaer som private.

Med Kronborg til styrbord.

På en smuk majdag blev Special Olympics officielt åben. Det er 7. gang der afholdes Special Olympics og det er 6. gang Klub Næstved deltager – og det er stadig lige spændende.
Kristina og Tobias med Klub Næstved skilt og fane ved åbningsceremonien.

I år var der hele 1.200 deltagere fra flere lande.

Fodboldholdet spillede bl.a. mod det Islandske landshold.

Hockeyholdet mødte et bedre hold og tabte deres første hockeykamp med 4 mål. Og bagefter var det tid til at prøve Fun Fitness inden den næste kamp.

Der er gang i den, når 1.200 mennesker er på dansegulvet under lørdagens festaften.

Klub Næstveds fodboldhold fik en flot 4. plads.

Hockeyholdet har spillet mod hold i en højere række og vores veteraner har haft svært ved at holde trit med de yngre spillere. Men der er blevet kæmpet og “gået til stålet”. Dermed spillede Klub Næstveds hockeyhold sig til en bronzemedalje.

Søndag kom flaget ned og ilden blev slukket. Helsingør Garden sørgede for en festlig start. Der var taler, og fællesdans og der blev sagt farvel til nye bekendtskaber.