Klub Næstved - fritidsklub for udviklingshæmmede

Special Olympics 2022

I 2022 – efter flere års ‘ufrivillig pause’ (på grund af coronapandamien) blev Special Olympics 2022 afholdt i Kolding.

Klub Næstved tog afsted med et fodboldhold, som bestod af Isabel, Peter Søren, Johnny, Tobias, Frederik og Michael Schultz. Ligesom med hockey var dette det sidste stævne, som Michael Schultz deltog i, herefter vil han være hjælpetræner. Vi takker Michael for den store indsats, som han har leveret i sine mange aktive år.

Fredag den 20. maj tog vi afsted til Kolding, hvor vi skulle bo på Vonsild skole under stævnet. Efter vi var blevet indkvarteret, gik turen videre til Syd Bank Arena, hvor åbningsceremonien, med indmarch, taler, flaghejsning, underholdning, og her blev den olympiske flamme tændt.

Og den næste dag gik det løs. Man kunne mærke at der var en god stemning samt et godt sammenhold, alle var med til at hjælpe hinanden, på trods af at alle måtte tidligt op. Dagen gik med mange gode kampe, godt humør og en masse nye bekendtskaber som blev dannet. Trætheden blev sat lidt til side, da alle så frem til den store fest, med tre retters menu, live musik og dans.

Om søndagen skulle de sidste kampe spilles, kampene blev spillet med stor gejst og holdånd. Alle vidste at hvis der skulle en medalje med hjem, så skulle vi vinde de to sidste kampe. Hvordan det gik? Jaaaa, vi fik en rigtig flot bronzemedalje. Glæden var helt enorm – super stolte spillere og trænere og Schultz var rørt til tårer.

Tilbage var nu kun afslutningsceremonien. Prinsesse Bennedikte deltog som projektor for parasport, der blev holdt taler, flaget blev taget ned og skulle gives til næste værtsby Frederikshavn som tager imod os i 2024. Flammen blev slukket og herefter gik turen hjemad mod Næstved, med et obligatorisk stop, hvor der blev spist is.

I 2024 ønsker og håber vi at kunne få rigtig mange atleter med, så budskabet om de mange sportsgrene kan komme i fokus inden for parasport.

Ved Special Olympic i maj deltog vi med fodboldholdet. Fra venstre ses Tobias, Johnny, Peter Søren, Michael Schultz og Frederik. Stående ses Isabel.

Michael Schultz og Tobias repræsenterede Klub Næstved ved indmarchen.

Klub Næstveds fodboldhold spillede mange gode kampe om lørdagen….

… trods trætte fodboldben var holdet dog klar til at feste om aftenen.

Ligesom med hockey var dette det sidste stævne, som Michael Schultz deltog i. Fremover er han ikke aktiv sportsudøver men i stedet vil han være hjælpetræner.

Om søndagen skulle de sidste kampe spilles. Alle vidste at hvis der skulle en medalje med hjem, så skulle vi vinde de to sidste kampe. Og jo: Klubben fik en flot bronzemedalje.

Afslutningsceremonien – med deltagelse af Prinsesse Bennedikte, der er projektor for parasport. Flammen blev slukket og værtsbyen bliver i 2024 Frederikshavn. Det er vores håb i Klub Næstved at vi kan få rigtig mange atleter med, så budskabet om de mange sportsgrene kan komme i fokus inden for parasport.

Selvom Klub Næstved var repræsenteret af Isabel, Michael Schultz, Frederik, Peter Søren, , Johnny og Tobias, t.h…..

….. så havde Special Olympic valgt at sætte Kristina på en flot reklamesøjle – så hun var jo næsten også ’med’.